
En İyi Hamam Böceği İlaçlama Yöntemleri özellikle ev ve iş yerlerinde çok sık yaptırılan bir böcek ilaçlama uygulamasıdır. Hamam böceği türleri gerek kokulu ve gerek kokusuz yada jel ilaçlama çeşitleri ile yapılabilmektedir. Jel hamam böceği ilaçları yeni nesil ilaçlama yöntemi olup etkisi uzun sürelidir.
Hamam böceklerinin üreme alanları ve dolaşım güzergahı üzerine yada saklandıkları alanların etrafına damlacıklar halinde uygulanır. Sıvı haşere ilaçlarına göre daha zahmetsiz ve pratik olarak uygulanır son derece sağlıklıdır. İlaçlama sonrası evin kapatılması yada temizlik gibi insanların sıkıntı çektiği durumların yaşanmaması nedeni ile oldukça fazla talep görmektedir.
Ayrıca hamam böceği ilaçlama sonrası böceklerin yumurta bırakmasına mani olarak hem zincirleme bir etki sağlar, hemde bağışıklık kazanmalarına engel olur. Yemi yiyen böceklerin ölmüş cesedini yiyen diğer hamam böceklerinin imha edilmesini sağlayarak aslında çok etkili bir sonuç alınmasını sağlar.Ekonomik ve kaliteli bir uygulama olması önemlidir.
Kaç Tür Hamama Böceği İlaçlama Şekli Vardır?
Kokulu hamam böceği ilaçlama ve kokusuz uygulama en çabuk etkiyi sağlayan ilaçlar içinden seçilmelidir. Hamam böceği ile mücadele için uygulanan yöntemleri sayacak olursak,
- Sıvı böcek ilaçları ile uygulanan spreyleme ilaçlama şekli. En yaygın yöntem olup, çok uzun senelerden beri bilinmektedir. Böceklerin saklandığı bölgelere ilaç püskürterek uygulanır.
-
Dumanlama yönteminde böcek ilacının mekana uygulanması. Bu profesyonel bir uygulama olup amatör kişilerce yapılamaz. Çok zor kontrol altına alınan böceklerin yok edilmesini sağlar. Tüm haşereler üzerinde en hızlı etkiyi gösterir. Donanım ve ekipmanı olmayan firmalar bu ilaçlama şeklini yapmak istemez.
-
Jel böcek ilaçlama uygulaması yeni nesil bir uygulamadır. Özel ambalajında bulunur ve böcekleri çekici bir özelliği vardır. Kokusuz olması, uzun süre kalıcı özelliği ve sağlıklı yöntem olması son yıllarca giderek yaygınlaşmasına neden olmaktadır.
-
Sıvı böcek ilaçları kokulu ve kokusuz ilaçlar olarak ikiye ayrılır. Hem spreyli olarak sırt pompası yardımı ile, hemde dumanlı yöntem olarak, ulv cihazı kullanılarak yapılabilir. Spreyli uygulama belirli bölgelere yapılırken, sisleme yöntem evin geneline uygulanır.
İlaçlama şekilleri böceklerin yoğunluğu ve insanların talebi doğrultusunda uygulanır. Evinde aşırı böcek olanlar ve daha önce defalarca ilaçlama servisi alıp kurtulamayanlar için buharlı yöntem şarttır.
Ancak düşük ve orta yoğunluktaki böcek şikayetlerinde kokusuz ve jel böcek ilaçları seçilebilir. Evde temizlik istemeyen ve daireden çıkmaya gerek görmeyen insanlar jel hamam böceği ilaçlama hizmetini talep etmektedir.
Hamam Böcekleri Nasıl Önlenir?
Evde hamam böceği ilaçlama için profesyonel bir hizmet alınması ve seçilecek ilaçlama ekibinin profesyonel hamam böceği ilaçlama uygulayan bir kadroya sahip olması çok önemlidir. Ayrıca kullanılan haşere ilaçları son derece kaliteli ve etkili özellikte olmalıdır. Hamam böceği ilaçlama ile böcekleri yok etmek uzun süreli kalıcı olmayabilir.
Bunun nedeni dışarıdan giriş yapan böcekler ve ev yada dairedeki böceklerin derin çatlaklar nedeni ile duvar aralarına yada kapı çerçevelerinin içine yuvalanmış olmalarından kaynaklanır. Hamam böceği mücadele şirketi olarak müşterilerimize gerekli tedbirleri almalarını, çatlak ve kırık yerleri kapatıp lavabo giderleri ve açık alanları silikon alçı gibi materyaller ile kapatmalarını önermekteyiz.
Böylece çok daha uzun süre böceklerden uzak kalmalarının mümkün olduğunu belirterek yardımcı olmayı amaçlamaktayız. Müstakil evde böcek ilaçlama ile apartmanda hamam böceği ilaçlama farklı sonuçlar ortaya koyar. Apartmanlarda yoğun insan ve daire sayısı başka bir daireden böcek girmesine olanak sağlarken villa ve müstakil tarzı evlerde durum farklı olur.
Hamam Böceklerinde Üreme Dönemleri
Hamam böceklerinin üreme şekli, diğer böceklerde olduğu gibi yumurta bırakma ile olur. Bu böceklerin üremesinde mutlaka çift taraflı cinsiyete ihtiyaç vardır. Hamam böceğinin üremesi bulunduğu ortama ve beslenmesine göre değişir. Bu haşereler ortalama olarak yılda 8 defa yumurta yolu ile üreyebilir. Hamam böcekleri bazen yılda 1 kere çiftleşip ömürleri boyu kendilerine yeter.
Bazen de her üremede yeniden çiftleşme ihtiyacı hisseder. Hamam böceği çiftleşmeden sonra her üremede 200 ile 300 arası yumurta bırakarak çoğalırlar. Genellikle yumurtalarını 20 – 30”lu paketler haline getirir. Hamam böceği yumurtasını bulunduğu ortama bağlı olarak genellikle kuytu yerlere, loş, ışık almayan yerlere, duvar ve fayans çatlaklarına bırakırlar.
Evlerin nemli karanlık bölümleri en iyi saklanma ve üreme alanları olup bir mekana yerleşen bir kaç hamam böceği kısa zaman içinde çok hızlı bir üreme sürecinden geçerek tüm evi ve binayı istila boyutuna ulaşırlar. Hamam böceği çeşitleri ilkbahar ve yaz dönemlerinde daha fazla yumurta bırakıp havaların ısınma dönemlerinde çok daha hızlı bir biçimde çoğalırlar.
Hamam Böceklerinin Zararları Nelerdir?
Hamam böceği türleri insanlara farklı zararlar verir. Bu böceklerin en büyük zararı insana hastalık bulaştırmasıdır. Pis böcekler olarak dikkat çeken hamam böcekleri ev ve iş yerlerinde açıkta bırakılan her türlü sebze, meyve ve yemeklerden yerler. Hamam böcekleri beslenirken besinler üzerinde kalan dışkı salya ve yumurtaları ile insanlara birçok hastalık ve mikrop bulaştırır.
Ayrıca bunlar yemekleri bozması ve elbiseleri kağıt, naylon ve diğer malzemeleri kemirmesi bakımından da insana oldukça fazla miktarda zarar verir. Hamam böceği ve kalorifer böcekleri ev ortamında genellikle gece görünür gündüzleri de kenar kuytu kısımlarda saklanırlar. Hamam böcekleri genel olarak ısırıp zehirleme gibi tehlikeleri olmadığı için tehlikesizdir.
Hamam böcekleri günümüzde birçok hastalığın insanlara bulaşmasına sebep bu canlılardır. Hamam böceği insanı ısırmadığı için zararsız bilinse de aslında hamam böceği insanlar için çok olumsuz sonuçlara yol açar. Evlerde hamam böceğine rastlandığında mutlaka hamam böceği ilaçlama hizmeti talep edin.
Hamam Böceği Mücadelesinin Önemi
Çok çabuk üreyen bir haşere olduğu için hamam böcekleri ile erken mücadele çok önemlidir. Zararlı hamam böceklerine mutlaka zamanında müdahale edilmeli geç kalınıp her tarafı istila boyutuna ulaşmalarına fırsat verilmemelidir. Hamam böceği ilaçları özenle ve dikkatle seçilmeli ilaçlama mutlaka bilinçli profesyonel bir firma tarafından yapılmalıdır.
Evde yaptırılan ilaçlama tam kontrol sağlamaya yönelik olmalıdır. Hamam böceği ilaçlaması yapılırken işini iyi yapan tecrübeli elemanlar ile hizmet verilmesi kalıcılık açısından mühimdir. Hamam böceği ilaçlaması iş yerlerinde mutlaka periyodik yapılmalı üremeleri önlenmelidir. İkinci ilaçlama böceklerin yoğun olduğu mekanlarda tekrar yaptırılmalıdır.
Duvar içleri ve ilaçların nüfuz edemeyeceği alanlarda yuvalanan hamam böcekleri tekrar ilaçlama ile çok daha uzun süreli olarak mekandan sökülüp atılmalıdır. ilaçlamadan sonra ortamda bulunan tüm böcekler ölebilir fakat bu böcekler ortama yumurta bıraktıkları için kesinlikle bu yumurtalar ilaçlamadan etkilenmeyeceği için kalıcı özellikli ilaçlar tercih edilmelidir.