Hastane İlaçlama insan sağlığının korunması için kurulan ve pek çok hastalığa çözüm üretilen mekanlardır. Bu nazik mekanların ruhsatlı böcek ilaçları ile ilaçlama yapılmasını zorunlu kılar. Hastane ve tıp merkezlerinde hem mekanın hijyen düzeyi hemde tüm zararlı haşerelerin önlenmesi şarttır. Ameliyathane, yemekhane, ve diğer bölümlerin hastalık taşıyıcısı böceklerden kesin olarak arındırılması zorunluluktur. Sağlık merkezlerinin başında gelen hastanelerde, steril ve temiz bir ortam sağlamak için düzenli olarak
Periyodik Hastane İlaçlama hizmetleri almak gerekir. Bu nedenle gerek hastanelerde görülen haşere ve kemirgenleri yok etmek, gerekse bakteri ve mikroplardan arındırmak için hastane ilaçlama için devlet hastaneleri gibi büyük ölçekli sağlık kurumlarında ihale ile periyodik ilaçlama hizmeti alınmaktadır. Hastanelerde görülen böcek ve fare, şikayetleri ciddi mikrobik bulaşmaların yaşanmasına sebep olur. Buralarda oluşacak en ufak bakteri sorunları ciddi sağlık problemlerini tetikleyecektir.
Hastane İlaçlamanın Önemi
Zaralı haşere çeşitleri hastane ve sağlık kurumlarına farklı yollarda açık buldukları bölgelerden girer. En fazla kullandıkları giriş yerleri, zemin katlar ve havalandırma sistemleri ile kolilerin içi olarak özetlenebilir. Hastane İlaçlama, bu alanda görülen böcek ya da fare çeşitlerinin sebep olduğu şikayetlere bağlı olarak ilaçlama tekniği kullanılmasını zorunlu kılar. Zaman, zaman hastane içi ve bahçesinde pire şikayetleri yaşanmasına karşı spreyli ve püskürtme pire ilaçlaması yapılır.
Hastane İlaçlaması için kokusuz pire ilaçları kullanmak gerektiği için kapalı bölgelerde pirelerin dış kabuğuna etki edecek ilaçların kullanılması şarttır. Aksi halde yapılacak ilaçlama hiç bir etki göstermez. Açık alanlarda daha değişik böcek ilaçları kullanmak mümkündür. Hastanede hamam böceği, kalorifer böceği, gümüş böceği ve karınca haşeresi görülüyor ise, jel böcek ilaçları kullanarak ilaçlama yapmak çok daha sağlıklı ve zahmetsiz olmaktadır. Bu mekanlar devamlı açık olmak zorunda olan yerlerdir.
Hastane İlaçlaması Nasıl Yapılır?
Sürekli açık mekanlar olan hastane ve oteller yapılacak ilaçlama şeklinin bu özelliğe bağlı belirlenmesinde önemli etkendir. Acil servisler, hasta yatakhaneleri, kantin ve pek çok bölge ilaçlama esnasında boşaltılmadan işlemin uygulanmasını zorunlu kılar. Ancak kan emen ve virüs bulaştıran pire ya da tahta kurusu gibi haşerelere karşı bir uygulama yapılacaksa, uygulama alanının en az 15 dakika boşaltılması çok daha yoğun ilaç kullanılmasına bağlı olarak belirlenir.
Elbete boşaltılması mümkün olmayan yerlerin çok daha kısa aralıklar halinde periyodik uygulamaya maruz kalması gerekir. Sağlıklı ve etkili böcek ilaçlama için, kullanılacak ilaçların kalitesi ve içeriğine dikkat edilmelidir. Uygulanacak haşere ilaçlarının hastaları hiçbir şekilde rahatsız etmemesi esastır. Aksi halde, ciddi alerjik reaksiyonlar ya da komplikasyonlar oluşabileceği gibi astım ve kanser hastalarında böcek ilacı zehirlenmesi dahi görülebilir.
Hastane İlaçlama Yöntemleri
Hastane İlaçlama için püskürtme yöntemi tercih edilir. Kokusuz ve uçucu etkisi olmayan ilaçların hastanelerde, dezenfekte ve temizlik için kullanılması esastır. Hastaneler ve diğer sağlık merkezleri, sağlık ocağı benzeri hasta ve tedavi hizmetleri veren yerlerin ilaçlama uygulamalarında hiçbir şekilde bireysel yöntemlere yeltenmemelidir. Bilinçsiz yapılacak her uygulama bu tür merkezlerde ciddi riskleri doğuracağı için sonuç çok ağır olabilir. Burada hassas yapılı hastaların olduğu bilinmelidir.
Hastane İlaçlama Firmaları, Sağlık Bakanlığı onayına sahip olan ve insan sağlığına hiçbir zararı bulunmayan kaliteli ve ruhsatlı haşere ilaçları ile uygulama yapan haşere ilaçlama şirketleri olmasına dikkat edilmelidir. Hastane İlaçlaması çok hassas bir konudur. İlaçlama konusunda tecrübeli olmayan elemanlar asla çalıştırılamaz. Hastane ilaçlama en küçük bir hatayı kaldırmaz. Bu nedenle profesyonel hizmet veren ilaçlama firmaları hastane ilaçlama hizmeti vermek zorundadır. Fabrika İlaçlama yazımıza göz atmalısınız.