0 542 799 13 13

Kemirgen Mücadelesi

İstanbul Böcek İlaçlama Firması: 0 530 667 01 19

İstasyonlu Fare İlaçlama Hizmeti

Kemirgen Mücadelesi işletme ve konutlarda çeşitli bölgelerin farelere karşı güven İlaçlama ile altına alınması için yapılmaktadır. İnsanlar fare çeşitleri ve neden oldukları riskleri tam olarak öngöremez.  Fare ve kemirgenler fabrikaları, üretim tesislerini, işletmeleri nasıl tehdit eder? en fazla nerelerde zararlara sebep olurlar? ancak fare problemi yaşayanlar bilir. Fare çeşitleri hem maddi hemde insan sağlığına önemli zararlar verir.

Akıllı oldukları kadar çok seri hareket eden fare türleri öyle benim diyenin başa çıkacağı zararlılar değildir. O zaman Kemirgen Mücadelesi doğru şekilde planlanmalı farelerin risk içerdiği bölgeler önlem alınarak kapatılmalı ve fare ilaçlama desteği alınmalıdır. Fare mücadele yöntemleri nelerdir? Mücadelenin doğruluğunu nasıl anlayabilirim? Ürün veya ham maddeye kimyasal bulaşma riski olur mu? gibi sorular her işletme sahibinin aklını kurcalar.

Fabrika Ve Tesislerde Fare Sorunları

Bilindiği gibi fareler yediklerinin onlarca katını etrafa saçarak kirletip ciddi anlamda maddi kayıplara yol açarlar. Şayet fare mücadele hizmeti alınmaz ise üretim sürecinde ekonomik kayıplar yaşanmasına ve hem ürünlerde, hemde fabrika ve işletmelerde çok çeşitli zararlara yol açmalarına fırsat verilir. İşte burada hijyen ve işletmenin fare saldırısına uğramasını önleyici koşullarını sağlamak için, Kemirgen Ve Fare Mücadelesi gereklidir.

Ancak işletmelerde fare mücadele uygulamaları doğru şekilde ve olarak yapılmak durumundadır. Sıçan Ve Fareler zarar verici kemirici hayvanlar, “kemirgenler” olarak adlandırılır özel önlem alınarak mutlaka işletmelerden arındırılıp girişlerinin önlenmesi sağlanmalıdır. Kemirgenler önemli enfeksiyon kaynağı oldukları gibi ciddi zararlara yol açar ve çok hızlı ürerler. Fabrika ve sanayi kuruluşlarında fare istasyonları ve düzenli yemleme usulü ile fare mücadelesi önemlidir.

Fare Ve Kemirgenlerin Özellikleri Nelerdir?

Güvenli gıda, hijyenik işletmeler sağlayabilmek ve ekonomik kayıpları önlemek için mutlaka fare ve sıçanların kontrol altında tutulmaları gerekir. Maddi zararları yanında üzerlerinde taşımaları muhtemel asalaklar ile insan sağlığı için ciddi tehdit oluşturdukları pek fazla bilinmese bile insan sağlığı açısından ciddi risk oluştururlar. Geceleri aktif olan kemirgenlerin hayatta kalmalarının en büyük nedeni, etraftaki yiyecekler, su kaynaklarıdır.

Beslenme ve barınmaya uygun alanların bol miktarda bulunması farelerin hızlıca üremesine yol açar. Bu yaşam koşullarına sahip olan tüm işletmelerde varlıklarını sürdürüp o alanı kolaylıkla istila ederler. Kemirgen türleri son derece temkinli ve şüpheci hayvanlardır. Objeler, kaynaklar ve bölgelere birden dalmaz etrafı kontrol edip dikkatli yaklaşırlar. Buda Kemirgen Mücadelesi için zorlu bir durumdur. Çok profesyonel hizmet şarttır.

Fare Çeşitleri Zeki Ve Duyarlıdır

Kemirgen farelerin tat duyuları gelişmiş olduğu için kendilerine zarar verecek koku ve tatları çok kolay bir biçimde anlarlar. İyi derecede gece görüş kabiliyetine sahiptirler. İşitme duyuları oldukça keskindir. İnsanların duymadığı sesleri çok rahat bir şekilde duyarlar. Gelişmiş duyuları, çok seri hareket etmeleri ve son derece temkinli davranışları kemirgenlere karşı kontrolü zorlaştırır. En belirgin özellikleri kaç hareketle nereye gideceğini gayet iyi bilmeleri ve çok rahat yön bulmalarıdır.

Belirli bir bölgeye yeni bir nesne konduğunda faaliyetleri, objenin ne olduğunu anlayıncaya kadar minimum düzeye inmektedir. Bina içlerine girdikleri delikleri kemirerek büyütebilme potansiyellerinin olması aslında farelerin ne denli zararlı hayvanlar olduğunun işaretidir. Çok kolay kaçar, en ufak bir hassasiyete tepki gösterirler. İnsan teni kokusu bile onlarla mücadeleyi sekteye uğratır. Farelere karşı bilinçli mücadele çok mühimdir.

En Sağlıklı Fare Ve Kemirgen Mücadelesi

Fare ve sıçan çeşitleri suda yüzebilir, uzak mesafelere zıplayabilir, çok hızlı koşabilir, hızlıca tırmanabilir ve pek çok şeyi kemirebilirler. Entegre Kemirgen Kontrolü, Bu kadar iyi özelliklere sahip oldukları için çok iyi bilinerek yapılmalıdır. Fareler ile mücadele de başarı için çok yönlü düşünülmüş, fiziksel, biyolojik, kimyasal metotların her biri en ince ayrıntısına kadar düşünülerek uygulanmalıdır.

Entegre Haşere Mücadelesi Programı adı verilen kapsamlı ve çok yönlü mücadele hem fareler hemde zararlı haşereler için yapılmaktadır.  Kemirgen fareler ile mücadele profesyonel anlamda yapılmalı ve bu işi iyi bilen ekipler uygulamalıdır. Aksi durumda zaman ve ekonomik kayba neden olmaktan öteye geçemez. Amatör olarak bireysel yollar ile kemirgenler önlenemez. Kesinlikle bilerek ilaçlama gerekir.

Kemirgenlerin Tespiti Ve Giriş Yolları

Kemirgenler ile etkin bir mücadele için mutlaka kemirgenin yaşam anatomisi, dağılım ve yerleşimleri, karakteristik özellikleri, duyu ve davranış yapıları, üreme şekilleri, gıda ve beslenme alışkanlıkları gibi özelliklerini tanımak büyük önem taşır. Bu özellikleri bilmek, kritik kontrol noktalarını doğru tespit etmeyi ve çok daha etkin mücadeleyi yapabilmenizi sağlar. Geçiş yollarına fare istasyonları kurulması gerekir.

Yani iyi bir Kemirgen Kontrolü için keşif sırasında riskli bölgeleri belirlemek gerekir. Bunun içinde için, önce kemirgeni tanımak şarttır. Bu bilgi, kemirgeni kanalizasyon sisteminde mi, çöplükte ya da depo içlerinde veya bina etrafında mı aramak gerektiğine, seçeceğimiz yemleri belirlememize, kritik kontrol noktası tespitine, hangi dönemleri daha öncelikli izlememiz gerektiğine karar vermemizi sağlar.

Fare İstasyonları Nasıl Uygulanır?

Kemirgen Fare İstasyon farelerin yaşam alışkanlıklarına göre özel olarak dizayn edilmiş, kimyasalın güvenli kullanılmasına olanak tanıyan, kilitli ve sağlam monitör ekipmanıdır. Canlı Yakalama İstasyonu ise fare mücadelesi için kimyasal kullanımının riskli olduğu kapalı alanlarda, içinde özel çekiciliği olan yapışkan levhalarla birlikte kullanılan kilitli aparatlara verilen addır. Hem güvenli hemde yemi kolay yemesini tetikler.

Kemirgen Mücadelesinde Kullanılan Monitörler mutlaka kilitli olmalı, içine konulacak mum blok, fare pastası, pelet yem uygun koşullarda ve etkin olarak muhafaza edilmeli, dış hava koşullarına uygun malzemelerden yapılmalıdır. Kemirgen istasyonları mutlaka sabitlenmeli ve belli periyotlarda veri alarak değerlendirebilecek konumda bulunmalıdır. Çünkü fare mücadelesi uzun soluklu bir işlemdir.

Kemirgen İstasyonunun Önemi

Kurulan bu monitör istasyon sistemi, öncelikle işletmeyi dış olumsuzluklara karşı koruyan bariyer görevi görmelidir. Devamında ise binayı koruyan iç bariyer sistemi ile mekanın içindeki farelerin imhası sağlanmalıdır. İyi bir etüt ve teknik ekipman yerleşiminde amaç, dış alanda oluşacak riskleri üst seviyede engelleyerek iç alana geçişleri kontrol altında tutma görevidir. Buda ancak profesyonel destek ile mümkündür.

Kapalı alanda oluşabilecek riskleri kontrol etmek için, iç alanda kaçış ve yuvalanma için uygun olan kazan dairesi, sığınaklar, havalandırma kanalları, tuvaletler, depo girişleri, merdiven altları, iade malzeme alanları, makine dairesi, kablo kanalları gibi yerlerde risk derecelerine göre plastik kemirgen istasyonu veya canlı yakalama kapanı kullanılmalıdır. AtlasTürk ilaçlama Fare Ve Kemirgen Mücadelesi İçin en iyi ilaçları kullanmaktadır.