0 542 799 13 13

Kokusuz İlaçlama

İstanbul Böcek İlaçlama Firması: 0 530 667 01 19

Kokusuz İlaçlama Ve Uygulanışı

Kokusuz İlaçlama son dönemlerde ilaçlama firmaları tarafından sıkça kullanılan bir ilaçlama türüdür. Böcek ilaçlama değişik içerikli haşere ilaçları kullanılarak böceklerin direnç yapılarına, türlerine ve yoğunluk aşamalarına göre dikkatlice yapılır. Haşereler ile mücadelede uygulanması gereken böcek ilaçları aslında önemli bir halk sağlığı hizmetidir. Kokusuz haşere ilaçları böcekler ile mücadele için oldukça fazla kullanılır.

Yeni nesil böcek ilaçları arasında sıvı kokusuz ilaçlar ile jel kokusuz hamam böceği yemleri hem sağlıklı olması bakımından, hemde evden çıkmadan uygulanması nedeni ile pek çok insanın yaptırdığı yöntemlerdir. Genel ilaçlama olarak kullanılmasa bile pek çok haşereye karşı rahatlıkla uygulanması Sıvı Kokusuz İlaçlama şeklinin ev ilaçlaması ve işyeri ilaçlama uygulamalarında çokça talep görmesini sağlamaktadır.

Kokusuz Haşere İlaçlarının Uygulanması

Kokusuz Böcek İlaçlama yöntem olarak daha çok püskürtme şeklinde mekanın kenarlarına ve hemen silinmeyecek kısımları uygulanmaktadır. Kokusuz haşere ilaçlarının avantajları mekandan çıkmaya gerek bırakmadan eve uygulanmasıdır. Eve ilaç uygulandıktan sonra böceklerin ilaçla temas ederek belirli bir zaman sonra ölmeleri için tasarlanmıştır. Halk sağlığı ilaçları, sentetik yapılı ve kapalı mekan ilaçlarıdır.

Hamam böceği mücadelesinde kullanılan jel kokusuz ilaçlar ise sıvı içerikte olmayıp, damlacıklar şeklinde böceklerin geçiş yollarına bırakılır. Kokusuz İlaçlama hem zahmetsiz hem pratik uygulanmasına karşın en büyük eksikliği tüm böcekler için kesin olarak çözüm sunmamasıdır. Zor ölen özellikteki böcekler için zayıf kalması en büyük eksikliğidir. Bu tür dirençli böcekler için karışım şeklinde ilaç hazırlamak gerekir.

Kokusuz İlaçlama Hangi Böceklere Etkilidir.

İlaçlama yöntemleri arasında sıvı ilaçlama şekli yürüyen haşereler ile mücadele için yoğun olarak kullanılır. Kokusuz Böcek İlaçlaması ev ve iş yerlerinde şu böcekler için sıkça kullanılmaktadır. Karınca, güve, gümüş böceği, kulağa kaçan, kırkayak, halı böceği, çekirge, hamam böceği, kalorifer böceği, kara böcek, benzeri haşerelerin önlenmesinde rahatlıkla kullanılmaktadır. Uzun süre kalıcı etkisi oldukça etkilidir.

Ancak hemen belirtelim aşırı yoğun böcek şikayetlerinde kokusuz ilaçlar tam çözüm sağlayamaz. Düşük ve orta yoğunlukla haşere problemlerinin kontrol altına alınması için ideal olmasına karşın kronikleşmiş böcek sorunlarında yetersiz kalır. İlaçlama şirketleri bunun bilincinde olarak hareket etmelidir. Ev ilaçlama yaptırdıktan hemen sonra böceklerin ölmesini beklemek yanlıştır. Zaten haşere ilaçlama sabır gerektiren bir hizmettir.

Kokusuz İlaçların Etkisiz Kaldığı Böcekler

Kokusuz İlaçlamanın etkisiz kaldığı haşereler ise pire, toz akarı, kertenkele, tahta kurusu, ağaç kurdu, beyaz toz böcekleri, sıçrayan kuyruklar olarak sayılabilir. Böceklerin üzerine püskürtme şeklinde ve geçiş yollarına sıkılan kokusuz ilaçlar kalıcı özelliği daha ön planda olduğu için böceklerin sürtünmesi ve yalaması ile imha edilmesini sağlamaktadır. Evdeki haşerelerin dolaştıkları kısımlara püskürtülerek böceklerin ilaçla teması beklenmelidir. Kokusuz İlaçlama ani öldürücü özelliği kokulu ilaçlara oranla daha zayıf bir yöntem olduğu için pire ve beyaz toz ve nem böcekleri için kesinlikle etkili olmaz. Sırt pompasıyla uygulandığı gibi ulv makinesi ile de kolaylıkla uygulanabilmektedir.

Kokusuz İlaçlama Nasıl Yapılır Kaç Günde Sonuç Alınır?

Başta da belirttiğimiz gibi kokusuz ilaçlar tüm böcekler için etkili değildir. Mutfakta hamam böceği sorunlarında böceklerin saklanma bölgelerine, geçiş istikametlerine ve dolapların içinde böceklerin üzerine ilaç püskürterek uygulanır. Örümcek, karınca, sinek, gümüş böceği benzeri zararlıların kondukları yüzeylere geçtikleri yollara ilaç püskürtülerek yada sisleme makinesi ile Kokusuz İlaçlama yaparak uygulanır.

Ani öldürücü etkisi düşük olduğu için kokusuz ilaçlamadan sonra hemen böceklerin ortadan kalkmasını beklemek boşa zaman Kaybetmek olacaktır. İlaçlamadan sonra ortalama bir hafta kadar zaman geçmesini beklemek böceklerin imhası için ideal bir zamandır. Dirençli olan toz akarı, kertenkele, tahta kurusu, pire, beyaz nem böceği ve tahta kurdu gibi böcekler için kokusuz ilaçlama servisi talep etmek aslında yanlıştır.

Kokusuz İlaçlamada İle Kokulu Yöntemin Farkı

Kokusuz İlaçlamadan Sonra ilaçlama yapılan yüzeyler ortalama olarak bir hafta kadar silinmeden bırakılmalıdır. İlacın etkisi ile sinir sistemleri zarar gören böcekler bir kaç gün içinde ölmeye başlayacağı için hemen temizlik yapılmamalıdır. Kokulu ilaçlama ile arasındaki en belirgin fark kokulu ilaçların ani öldürücü etkisinin daha yüksek olduğu ve aynı zamanda kalıcı etkiye de sahip olmasıdır.

İlaç kokusuz bazı böcekleri öldürmesine karşın kokulu ilaçlamada asıl hedef özellikle ulv ilaçlama yönteminde böceklerin saklanma alanlarından çıkarılarak imha edilmesi amacı taşır. Bu nedenle dumanlı ilaçlama yapıldıktan sonra evde ilaçlama temizliği yapılırken kokusuz ilaçlama sonrası hemen yapılmamaktadır. Kokusuz böcek ilaçları hem spreyli, hemde sisleme makinesi kullanılarak uygulanabilir.

Kokusuz İlaçlamadan Sonra Temizlik Gerekir Mi?

Kokusuz haşere ilaçlarının kalıcı etkisi yüksek olduğu için ilaç sıkılan kenarların hemen silinmemesi esastır. Ancak sisleme ilaçlama makinesi ile uygulanmışsa, yada koltuk, yatak, halı gibi yüzeylere ilaç sıkılmışsa uygulanan ilacın ciltte tahriş yapmasını önlemek için ilaçlama temizliği yapılabilir. Kokusuz İlaçlamadan Sonra Temizlik mutfak dolaplarının içinde, mutfak tezgahı, mobilyalar ve yatak bölgelerine ilaç püskürtülmüş ise yapılmalıdır.

Ayrıca mutfak eşyaları arasına ilaç sıkılırsa tencere tabak gibi eşyaların yıkanması gerekir. Ayrıca gıdaların üzerine böcek ilacı asla sıkılmamalıdır. Kokusuz yada kokulu yiyeceklere ilaç sıkılamaz. Tabak tencereye koltuk, yatak gibi yerlere ilaç sıkılırsa buraların silinmesi gerekir. Bazı ilaçlama servisleri pire ve toz akarları için Kokusuz İlaçlama yapmakta ilaçlama sonrası temizlik yapılmadığı için insanların ciltlerinde sızlama ve yanmalar yaşandığı için insanlar ciddi rahatsızlık yaşamaktadır.

Kokusuz İlaçlama Nasıl Yapılır?

AtlasTürk ilaçlama olarak biz kokusuz ilaçları evin kenar köşelerine sıkınca bir hafta temizlik yapılmamasını önermekteyiz. Böceklerin geçiş yollarına uygulanan böcek ilacı ortalama 3 ay kadar burada etkisini sürdürür. Ancak evin orta bölgeleri ve eşyalara ilaç uygulanmışsa ilaçlama temizliği yapılmasını belirtiyoruz. Mutfakta hamam böceği, güve, bakliyat böceği, benzeri haşereler varsa dolap içlerine ilaç uygulanır.

Böcek ilacı zehirlenmesi yaşanmaması için tabak, tencere gibi eşyalar ilaçlamadan sonra yıkanmalı, gıda konulan yüzeyler ve el sürülen bölgeler silinmelidir. Kokusuz yada kokulu olması böcek ilacının zehirleme riskini azaltıp artırmaz. Bu nedenle bilinçli ilaçlama şarttır. Kokusuz ilaçlama en etkili ilaçlar kullanılarak böceklerin yuvalarına ve saklanma bölgelerine direkt uygulanır. Ayrıca böcek geçiş yerlerine ilaç püskürtülmelidir.