0 530 667 01 19

Kemirgen Fareler Nasıl Yok Edilir

İstanbul Böcek İlaçlama Firması: 0 530 667 01 19

Kemirgen Fareler Nasıl Yok Edilir? hangi tür ilaçlar daha etkili olur iyi analiz etmek gerekir. Fareler kemirgen grubuna dahil olan canlılardır. Fareleri tehlikeli yapan özelliklerinin başında gezindikleri alanlarda var olan tüm haşere ve mikropları salya ve  dışkı yolu ile insanların yaşam alanlarına taşımalarıdır. Bu yüzden fare ilaçlama insan hayatında daha fazla önem kazanmaya başlamıştır. Fareler bulundukları ortamdaki gıdalar, ofis malzemeleri, elektronik eşyalara ait kablolar gibi kısacası tüm eşyalarımıza kemirmek sureti ile ciddi maddi zararlarda verebilmektedirler.

Farelerin salgıladıkları salya çok güçlü bir morfin özelliğine sahiptir. Bu salya sayesinde insanlar ya da hayvanlar uyku sırasında ısırıldıklarının farkına varamazlar. Farelerin koku alma duyuları çok fazla gelişmiştir. Gıdaların yaymış oldukları kokuları çok uzak mesafelerden rahatlıkla alabilirler. Kulaklarında bulunan denge organları sayesinde biz insanlara aşılması imkansız gibi görülen alanları rahatlıkla geçerler. Farelerin anatomilerinde son yıllar içerisinde çok büyük değişimler gözlemlenmiştir. Ebatlarındaki aşırı büyüme ve taşıdıkları virüslerdeki değişim çok tehlikeli boyutlara ulaşmaktadır.

Fare İle Mücadele İçin Uygulanan Yöntem

Farelerin boyutuna bağlı olarak fare ilaçlama yöntemlerinde değişik metotlar kullanılmaya başlanmıştır. Fare ilaçlama yapılırken mutlak suretle profesyonel yardım alınmalıdır. Unutulmamalıdır ki hatalı fare ilacı kullanılan alanlarda fareler insanlar tarafından asla fark edilemeyen alanlarda ölebilmektedirler. Fark edilemeyen alanlarda ölen fareler koku ve kurtlanma problemlerine sebep olmakta, bu durum ise ilaçlama yapılan alanda tadilat yapma gibi ciddi maddi kayıplara sebep olmaktadır. Yazımızın başında da bahsettiğimiz gibi farelerin yapılarında meydana gelen değişimler sonucunda mücadele yöntemlerinde farklı metodlar kullanılmaya başlanmıştır.

Bilinen en etkili ve tercih edilen mücadele yöntemi alana kemirgen istasyonu kurulmasıdır. Kilitli olmaları sebebi ile çocuklar ve evcil hayvanlar için risk taşımamalarının yanı sıra tehlike hissetmedikleri için fareler içerisine rahatlıkla girerler ve içerisinde buluna özel mum blok yemleri yiyerek yuvalarında ölürler. Bu yemin özelliği yine yazımızın başında belirttiğimiz koku ve kurtlanma sorununu tamamen ortadan kaldırmaktadır. Fare istasyonu dışında uygulanan diğer yöntemler ise alana fare yapışkanı bırakılması ve canı yakalama sistemleri kurulmasıdır.

Farelerin Yaşam Bölgelerinde Mücadele

Bu yöntemlerin pek tercih edilmemesini sebebi ise yakalayabildikleri fare oranının kısıtlı olması ve esas üreme alanlarına herhangi bir etki etmemesidir. Sizlerde fare ilaçlama sonucunda koku ve kurtlanma sorunu ile karşılaşmamak ve kalıcı ve garantili çözümlere ulaşmak için profesyonel ilaçlama firmaları ile çalışmalısınız. Fare ve kemirgen ilaçlama şekli ile uygulaması farelerin en çok yiyecek maddesinin bol olduğu ambar, değirmen, kümes gibi yerlerde bulundukları, iç alanlarda taban, tavan ve  pervaz araları, her türlü duvar delikleri, oluklar, dış alanlarda ise çöplük kenarları, toprak yığınları, kanalizasyon ve su kanallarında barınırlar.

Buralar dikkate alınarak bu gibi yerlere saklanıp üremelerinin önlenmesi için yukarıda sayılan alanlar başta olmak üzre her türlü açık ve kapalı alanlarda gerek yemleme gerekse istasyon modeli kullanarak yapılabilmektedir. yaşam alanları ve iş yerlerinde ortaya çıkan farelerin neden olduğu zararlar fare ve kemirgen ilaçlama hizmetini zorunlu kılar. Ev ve iş yerlerini istila eder, eşyaya zarar verir, kemirerek yiyeceklere zarar verir, tüketir, ambalajlarını bozarlar. Dışkıları, kılları ve taşıdıkları mikro organizmalarla yiyecekleri kirletirler. Gıdaları ve gezdikleri çevreyi kirleterek bulaşıcı hastalıkların insana yayılmasına sebep olurlar.

Farelerin Riskleri Ve Önlenmesi

Kuduz veba tifüs tifo paratifo daha pek çok enfeksiyon ve enfestasyonlar yayarlar. Çiftlik hayatına ekonomik zarar verirler Süt ve yumurta üretiminde azalmaya, hayvanlarda yarattıkları stres ve rahatsızlıklar ile kilo kaybına neden olurlar. Ahşap metal yerler, boruları, elektrik kablolarını kemirirler ve yangınlara sebep olurlar. Isırıklara ve diğer yaralanmalara neden olurlar, korkutarak insanların sağlığını da bozarlar. Bu sebeple Kemirgen fareler nasıl Yok Edilir? iyi anlayıp doğru uygulamayı yaptırmak hem bireysel olarak hemde endüstriyel alanlara yönelik kesinlikle aksatılmaması zorunlu bir yöntemdir.

Günlük yaşantımızda fare ve kemirgen ilaçlama şekli aslında çok sık karşılaşmadığımız için çoğu insana uzak gelse de bu tür şikayetlerle karşılaşanlar pskolojik ve maddi zararlar ile yüz yüze gelmekte maddi kayıplar yaşamaktadır. Fabrika, otel, hastane, plazalar, binalar, siteler, çarşılar, gıda imalatı, açık araziler gibi farenin kolay yerleşebileceği, çevresi ile teması çok olan ve hassas kurumlarda %100 uzun ve sürekli başarıyı getirecek bir sistemdir. Periyodik kontrollerle senelerce devam ettirilir. Kilitli yem istasyonları, canlı yakalama istasyonları sistemin temelidir. Ayrıca elektronik ve mekanik kontrol sistemleri de kurulur.

Fare Giriş Alanlarının Tespiti

Bu programın periyodik kontrolüne ait servis raporları tanzim edilir ve idareye teslim edilir. Yaşam alanları ve iş yerlerinde farelerle mücadele hem insan sağlığı hemde olası zararların önüne geçilmesi bakımından oldukça büyük önem taşır. Fare mücadelesinde bilinçli olmak ve doğru mücadele tekniklerini iyi bilmek gerekli olup dış alanlardan mekanların içlerine girdikleri bölgeler iyi tespit edilmeli buralarda gerekli önlemlerin alınması geciktirmeden yapılmalıdır. Mekanlara giriş yollarında tespit çalışması yapılmalı, kemirgen türler tespit edilmelidir. Kemiricilerin dışkıları, ayak ve kuyruk izleri türlere göre farklılık gösterir.

Yapılarına göre daha iri ve daha küçük boyutlarda oldukları için değişim gösterir. Farelerle mücadele uygulamasında uygulanacak yem miktarı için populasyon yoğunluğu açısından önemli olup yeeri kadar malzeme kullanılması zorunludur. Farelerin yaşama, gezinme ve beslenme yerleri belirlenmeli, buna göre kontrol programı hazırlanarak hangi uygulama şeklinin yapılacağı doğru bir şekilde ortaya konmalıdır. Fare mücadelesi kapsamında bina içine geçişleri sağlayan; duvar delikleri, yağmur suyu boruları, havalandırma boşlukları, yere yakın pencereler,  lağım boruları gibi alanlar kemirgenlerin mekanlara en sık sızdıkları alanlar olup, buralara özel önlemler alınmalıdır.

Farelerin Giriş Bölgelerinde Yemleme

Besin ve su kaynakları kemiricilerin yararlanamayacağı hale getirilmelidir. Dış mekândaki samanlık, kanalizasyon, toprak yığınları ve çöp konteynerlerı genel kemirici yaşam alanları olduğu için buraların fare yaşam alanları ve üreme yerleri olmaktan çıkarılması gerekli tedbirlerin alınarak buralarda fare yoğunluğunun kırılması gerekli önlemeler ile sağlanmalıdır. Kemiriciler; iç mekâna girerken genellikle duvar diplerinden hareket ederler. Bundan dolayı iç mekân duvar diplerine plastik istasyonlar, mekanik kapanlar konularak kontrol sağlanabilir. Farelerle mücadele ağırlıklı olarak rodentisit uygulaması şeklinde olur.

Rodentisitlerin genellikle; pellet mum blok, pasta formları kullanılır. Son dönemlerde ilaçlama firmaları daha çok bilinçlenmeye başlamış olup gerek fare ve kemirgenler ile mücadele gerek haşere mücadelesinde yeniden yapılanma yoluyla daha kalıcı çözümlere ulaşılması sağlanmaktadır. Rodentisitler dış mekânda farelerin gezindikleri alana ve plastik istasyon içerisinde uygulanmaktadır. Plastik istasyonlar iç mekânda da kullanılabilir. Ayrıca özellikle sıçanlar için kanalizasyonlara mum blok askı yöntemi de yüksek kontrol imkânı sağlamaktadır. Uygulama yapılan alanlarda yem azalması sonucu ilave yemleme yapılmalıdır. En İyi Fare İlaçlama Şirketi yazımız ilginizi çekecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir