0 542 799 1313

Kertenkele İle Mücadele

İstanbul böcek ilaçlama firması

Kertenkele İle Mücadele

Kertenkele İle Mücadele özellikle büyük kentlerde bu canlının evlere girmesi ile daha büyük önem kazanır. Omurgalı canlılar grubunda yer alan sürüngenler sınıfı içinde kuyruğunu bırakan tırmanıcı bir türdür . Kertenkelenin biyolojisi diğer hayvanlardan daha değişik bir özelliktedir. Kertenkele türlerinden bazıları zehirli iken bazıları zehirsizdir.

Böcek ilaçlama ile kertenkele ilaçlaması benzerlik göstermesine karşın, kertenkele çeşitleri zor ölen ve özel kertenkele ilaçları kullanılmasını gerektiren bir uygulama ister. Kertenkele türleri arasında, uçan kertenkele, yeşil keler, dikenli kertenkele, yılansı kertenkele, iguana, bukalemun, zehirli kertenkele, su kertenkelesi, komada ejderi bilinenlerden bazılarıdır.

Boyları beş on santimden bir kaç metreye kadar değişen farklı çeşitleri bulunur. Kertenkelenin uzun ve yuvarlak olan vücutlarının üzerleri pullu veya pürtüklü bir yapıdadır. genellikle dört ayaklı pek azı iki ayaklı yada hiç ayaksız olurlar. Kertenkelelerin hemen hepsinde göz kapakları bulunur. Bu kapakçıklar çoğunda hareketlidir.

İlginç Canlılar Olarak Dikkat Çekerler

Yer altında yaşam süren kertenkele türlerinin dışındakilerde dışkulak delikleri mevcuttur. Kertenkelenin ağaçlara asılmaya yarayan ince uzun ve kuvvetli kuyrukları bulunur ve bu kuyruklar koptuğu zaman yerine yeniden yenisi gelir. Kertenkeleyi ne kaçırır? kertenkele neyi sevmez? benzeri soruların cevabını arayan çok sayıda insan bulunur.

Daha çok açık alanlarda görülen kertenkele, iç mekânlarda da yumurtlayarak ürer ve uzun süre yaşam sürebilir. Kertenkele ilaçlama, kapalı alanlarda dumanlı yöntemle olacağı gibi, bu zararlı canlı türlerine karşı açık alanlarda spreyleme ilaçlama yapılabilir. Kertenkele zararlısından kurtulmak için en etkili yöntem sisleme uygulama olarak öne çıkar.

Kertenkele İlaçlama Zordur

Sıvı uygulama saklandıkları yerlere ve açık alanlarda yeşilliklere uygulanabilir. Toz ilaçların kullanıldığı bilinir ancak kükürt tozu ve toz böcek ilaçları çokta fazla çözüm sunmaz. Kertenkelelerin, kalın derili bir canlı olmaları eve giren kertenkele çeşitlerini yok etmek için etkili ve derilerini tahriş eden kertenkele ilaçları kullanılmasını zorunlu kılar.

Mekanlara girdikleri zaman hızlıca gizlenme ve gözden kaybolma özelliklerine sahip olan bu sürüngenler ile mücadele bireysel olarak pek başarılı olamaz. Kertenkele zararlısının özellikleri, yumurtlama yolu ile üreyen bir türdür. Evin içinde kuytu bölgelere yumurtlayıp, çoğalarak yaşam alanınızı istila edebilir. Açık yerlerde yeşil kertenkelelerin görüldüğü yerlerden uzak durmak iyidir.

Kertenkele İle Mücadelenin Özellikleri

İlk Bilinmesi gereken profesyonel ilaçlama ile kertenkele mücadelesi yaptırmak gerekir. Kertenkele canlısının türleri arasında zehirli olanlarında bulunması dikkat edilmesini zorunlu kılar. Kertenkele 3000’in üzerinde türü bulunan bir sıcak iklim canlısı olarak dikkat çeker. Soğuk iklim özelliklerine dayanıklı olmayan kertenkele kış aylarında yuvasına çekilir ve kış uykusuna yatar.

Güneşli fazla sıcak havaları seven özellikle güneşli havalarda sık sık duvarların ve ağaçların üzerine çıkarak güneşlenen bir canlıdır. Kertenkele görülen yerler ise , duvar yarıkları ve kayalıkların arası gibi yerlerdir. Ayrıca çöl kumları, karasal toprak yerler ve yeşil alanlarda kertenkele ile karşılaşmak son derece normaldir.

Pürtüklü vücut yapısına sahip, uzun vücutlarının sonunda uzun kuyrukları mevcuttur. Güçlü tırnakları olan kertenkelenin 4 ayağı vardır. Buna karşın 2 ayaklı türleri de bulunmaktadır. Bu güçlü tırnakları sayesinde düz duvarlara oldukça rahat bir şekilde tırmandıkları görülür.

Kertenkele Ne Yer Nasıl Çoğalır?

Doğal ortamlarda yaşayan küçük böcek türleri ile beslenerek yaşam sürerler. Kertenkelelerin otçul beslenen türleri de bulunur. Kertenkele böcek, akrep ve çok bacaklılar ile beslenir. Kertenkelede kasla hareket eden ileriye doğru fırlayan dilleri, avları yakalamada en büyük silahları olarak önem taşır.

Dil üzerindeki yapışkan tükrüksü sıvı, avı yakalayıp kavramada yardımcı olur.  Çene içerisine oturtulmuş dişleri vardır ve oldukça keskindir. Dişi kertenkele, yazın toprağın içine veya bir taşın altında çengel tırnaklı ayaklarıyla açtığı çukura yumurtlar. Kertenkele kış mevsiminde deliklerinin içinde ilkbahara kadar kış uykusuna çekilir.

Kertenkele İle Mücadele Dış Alandan Başlamalı

Kertenkele, besin kaynağı bulamadığı zaman ve yağmurlu havalarda yuvalarının su ile dolması ile yuvalarından ayrılarak kendilerine yeni sığınacak yer arar. Ayrıca yeni besin kaynağı bulmak için evlerimize kadar gelir ve buralardan çıkamayınca yumurta bırakır ürerler.

Eve giren kertenkele taşıdığı mikroplarla insanlara zarar verirlerken, evdeki bitkilerin yeşil yerlerini yiyerek zarar verirler. Beslenmek için insanları ısırma gibi bir tehlikesi yoktur. Kertenkelelerin doğal ortamlarda yaşayan tehlikeli ve zehirli türleri de vardır. İguana ve Bukalemun gibi tehlikeli kertenkele türüdür bunlar.

Kertenkeleler İnsanlara Zarar Verir Mi?

Özellikle kırsal bölgelerde yaşayan insanlar kertenkele ile karşılaşmaya alışmış olduğu için pek panik yaşamaz. Ancak İstanbul gibi büyük kentlerde yaşayan insanlar için tam tersi bir durum söz konusudur. Apartman veya evlerde kertenkele görülmesi çocuklar ve bayanlarda ciddi bir paniğe yol açar.

Bu nedenle evde kertenkele ilaçlama bir an önce yaptırılarak sorun çözülmelidir. İlaçlama öncesi dairedeki mobilyaların üzeri kapatılıp halılar toplanmalıdır. İlaçlama esnasında mekan boşaltılmalıdır. İlaçlama sonrasında mekân yeteri kadar havalandırılmalıdır. Eğer ilaçla temas olur ve cilt tahrişi yaşanırsa, temas edilen bölgeler bol su ile yıkanmalı ve pişik kremi sürülmelidir.

Bilinçli Kertenkele Mücadelesi Şarttır

Kertenkele ilaçlama işlemi mutlaka profesyonel firmalar tarafından yapılmalıdır. Amatörce ve bireysel çabalar ile kertenkele ile mücadele hiç bir işe yaramaz. Kertenkele ev girdiği zaman insana zarar vermez ancak çocuklar için risk teşkil eder. Kertenkele gelmemesi için ne yapmalı? diyorsanız bir dizi tedbirler almanız gerekir.

Kapı altlarını sağlamlaştırın, pencerelere sineklik taktırın, Havalandırma pencerelerini korunaklı hale getirin ve çatı katlarında çatı kenarlarını silikonla doldurun. Yeşil alanlarda keler türevi kertenkele olabileceği için eve giriş yollarını mutlaka ortadan kaldırmalısınız. Çatı araları ve boşluklarda yaşadıkları için buralardan ev içine girişi kesmelisiniz.

Kertenkele İlaçlama Nasıl Yapılır?

Diğer böcek türlerinden farklı olarak böcek ilaçlarına son derece dayanıklı bir yapısı vardır. Kertenkele ilaçlama kenar ve köşelere böcek ilacı sıkılarak sonuç alınacak bir ilaçlama şekli değildir. Kertenkeleden kurtulmak sanıldığından daha zor ve zahmetlidir.

Hızlı bir şekilde hareket eden bu canlılar aniden gözden kaybolur ve sıvı kokusuz spreyli ilaçlama şeklinden pek fazla etkilenmez. Bu sebeple kertenkele ilaçlama firmaları ile çalışırken en iyi kertenkele ilaçlarını kullanan ve kapalı alanlarda en etkili yöntemleri uygulayan deneyimli ekipler tercih edilmelidir.

Derisi Tahriş Olursa Kolay Önlenir

Kertenkele türleri görünüşleri bakımından oldukça soğuk bir yapıya sahiptir. İnsanların oldukça çekindiği bu canlılar ancak ulv yani sisleme ilaçlanma ile yok edilebilmektedir. Genellikle kertenkele türleri açık buldukları yerlerden eve girerek ev içerisinde serin ve gölge yerlerde gizlenir. Yumurtlayarak ürerler. Kertenkeleler evde, bahçede veya apartmanın neresinde olursa olsun anında müdahale edilmesi gerekir.

İlaçlama yaptırılarak üremesine imkan vermeden evden arındırılması gerekir. Dumanlı kertenkele ilaçlama etki bakımından en başta geleni olmasına karşın bu tek başına yeterli değildir. Mutlaka derisini tahriş eden kertenkele ilaçları kullanmak şarttır. Dumanlı kertenkele ilaçlama işlemi yapılmadan önce açıktaki yiyecek ve içeceklerin güzelce kapanması gerekir.

Kertenkele İlaçlama Fiyatları

Kertenkele zehirli türleri barındıran dirençli ve zor engellenen bir zararlıdır. Fark edildiği an yok edilmesi için en iyi ilaçlama firması ile çalışmak gerekir. Kertenkele ile bireysel mücadele etmek hem boşa çaba, hem de zaman kaybıdır. El ile temas edilmesi insan sağlığına zarar veren kertenkeleden kurtulmanın tek yolu etkin ilaçların kullanıldığı uygulamadır.

Toplumda İlaçlama yöntemleri arasında bazı türler maliyetli görülmüş ve bireysel çabalar öne çıkmıştır. Ancak Kertenkele ilaçlama fiyatları öyle ucuz olacak cinsten olamaz. Kullanılan kertenkele ilacı çok etkili ve ani öldürücü içerikte olmalıdır. Birden fazla böcek ilacının birleştirildiği bir ilaçla ucuz kertenkele ilaçlaması yapmak gerçeğe aykırıdır.

Kertenkele İle Mücadele Maliyetlidir

Çoğu zaman kişileri kendi yöntemlerini kullanarak, kükürt, yapışkan ve bazı tuzaklar ile kertenkele ile mücadele etmeye çalışır. Ancak bu beyhude bir çabadır. Güvenilir bir firma ile çalışıldığı zaman haşere ilaçlama fiyatları oldukça ekonomiktir. Kertenkele ilaçlama fiyatları belirlenirken bazı unsurlar belirleyici olur.

Bunlardan en başta geleni mekanın ölçüsü, kullanılacak ilacın kalitesi ve uygulanan ilaçlama yöntemidir. İlaçlama sonrası temizliğin kolay olması için, koltuk ve masaların üzerini örtü ile kapatmak oldukça yararlıdır. Bilinçsiz bir şekilde yapılan ilaçlama işlemi tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Kertenkele ile mücadele frofesyonel ekibin işidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir