Haşere ilaçlama böceklerin zararlarına karşı sıklıkla yapılır. Kokusuz İlaçlama ise daha çok kapalı alanlarda ve sürekli açık mekanlarda en fazla talep edilen bir ilaçlama şeklidir. Kokusuz sıvı ilaçlar kadar, jel böcek ilaçları yardımı ile mekanı boşaltmadan böcek türlerine göre değişik ilaçlama servisi verilir.
Yeni nesil böcek ilaçlama uygulamaları içinde en modernidir. Kokusuz İlaçlama olarak uygulanan halk sağlığı ilaçları hem sıvı spreyli, hem de sisleme makinesi yardımı ile yapılabilmektedir. Yeni nesil böcek ilaçları daha çok sentetik özellikli ve yüzeye nüfuz edici özelliğe sahiptir. Karışım aktif maddeli ilaçlar daha etkilidir.
Açık Alanda Kokusuz İlaçlama Yapılır Mı?
Bahçe ve apartman çevresindeki böceklerin yok edilmesi için sıvı ilaçlama yöntemi kullanılır ancak bunlar kokusuz ilaçlar ile pek yapılmaz. Dış alanlar daha çok böcek ve kemirgen barındırdığı için buralarda güçlü haşere öldürücü ilaçlar tercih edilmesi gerekir. Az kokulu karışım ilaçlar ile mücadele daha etkili olacaktır.
İlaçlama firması sıvı spreyli kokusuz ilaçlama ile insanların mekanı boşaltmadan günün her hangi bir saatinde ev ilaçlama yada işyeri ilaçlama hizmeti verebilir. İlaçlama yöntemleri çoğunlukla haşerelerin türü ve özelliğine göre yapılması gerektiği için müşterileri bilgilendirmek ve neler yapılması gerektiğini anlatmak gerekir. Böcek ilaçlama türleri içinde 3 ana ilaçlama şekli böceklerin yok edilmesi için kullanılmaktadır.
Kokusuz İlaçlama Şekli Neye Göre Belirlenir?
Sıvı spreyli ilaçlama hem kokusuz ilaç, hem de az kokulu ilaçların bir araya getirilerek hazırlanması ile yapılabilmektedir. Örneğin hamam böceği, karınca, güve, tespih böceği gibi haşereler için hem kokusuz ilaçlar hem de az kokulu ilaçlar yardımı ile ilaçlama yapılabilmektedir.
Pire, tahta kurusu, kertenkele, toz böcekleri ve beyaz nem böcekleri ile mücadelede kokusuz ilaçlar yetersiz kalır. Ayrıca sıvı püskürtme ilaçlama yerine dumanlı kokulu böcek ilaçlama yöntemi kullanılır. Kokusuz ilaçlama genellikle bu tür zararlara karşı yetersiz kalır. Güçlü böcek öldürücü ilaçlar tercih edilmelidir.
Genel Haşere İlaçlamasında İlaç Seçimi Önemlidir
Kırkayak, karınca, gümüş böceği, hamam böceği, güve gibi haşereleri etkin bir şekilde önlediği gibi ilaçlanan mekânın uzun süre haşere ilacı kokması ve ilaçlamadan sonra ev temizlenme zahmetini de ortadan kaldırır. Firmamızın kullandığı tüm pestisit ve rodentisitler Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış sertifikalı ürünlerdir.
Bu ilaçların insanlara ve diğer canlılara zarar doğru kullanıldığı zaman hiç bir kalıcı hasarı söz konusu olmaz. Ancak kısmi böcek ilaçlama uygulaması ile kapsamlı ilaçlama arasında fark vardır. Kokusuz ev ilaçlama uygulamasında tüm haşerelere karşı başarı sağlamak söz konusu değildir. Kokusuz ilaçlama dirençli böcekler için tam başarı sağlayamaz.
Kokusuz Böcek İlacı Ve Avantajları
Kokusuz böcek ilaçlama için kullanılan konsantre özellikli hiç kokusuz ilaç ve az kokulu halk sağlığı ilaçları kullanımı kolay ve mekanı uzun süre kapatmayı önler. Bunlardan en pratik olanı hiç kuşkusuz jel ilaçlama olarak bilinen yeni nesil hamam böceği ilacı ve karıncalar ile mücadele için kullanılan jel karınca yemleridir.
Kokusuz böcek ilaçlama etkili mi? diye merak edenlerin haşere türüne ve mekanın özelliğine göre ilaç ve yöntem belirlenmesi gerektiğini unutmamalıdır. İnsana zarar vermeyen böcek ilaçları olarak bilinen kokusuz ilaçlama ürünleri çok dirençli bazı haşereler için yetersiz kalır. Ancak pek çok böcek türü için oldukça etkili ve evi kapatmadan ilaçlama yapılmasına imkan verir.
Kokusuz İlaçlama Daha Sağlıklıdır
Bebekli evlerde ve hastası olan mekanlarda kokusuz spreyli böcek ilaçlama çok rahatlıkla uygulanır. Kokusuz böcek ilacı zehirler mi? diye merak edenlerin bilinçsiz uygulama sonucu tüm haşere ilaçlarının zehirleme potansiyeli olduğunu bilmelidir. Uzman ev ilaçlama firmaları kullanılan ilaçları bilinçli olarak seçer.
Jel ilaçlama ile kokusuz sprey ilaçlama günün her hangi bir saatinde kolayca uygulanırken, kokulu içerikli ilaçlar daha uzun süreç istediği için mekanlarda boşaltma işlemi uygulanır. Pire, tahtakurusu, toz böceği, kertenkele gibi zararlılar ile mücadele için daha etkili karışım ilaçlar kullanmak gerekir. Bu durumda mekanda kokusuz ilaçlama yapmak çözüm sağlamaz.
Kokusuz İlaç Ne Kadar Sürede Etki Eder?
Böcekler ile mücadele esnasında uygulanacak ilaç karışımlarında normal haşere ilaçlarından daha farklı kimyasalların dikkatlice seyreltilmesi ile kokusuz ilaçlama yapılır. Doğal içerikli etken maddelerin ağırlıkta olduğu kokusuz haşere ilaçları, uygulamadan sonra mekânda kanserojen ve insan sağlığını tehdit eden kimyasal atık bırakmaz. Kokusuz ilaçlama yöntemi bütün bu özellikleri sayesinde apartman ve dairelerde sıkça talep görür.
Modern ilaçlama gereçleri ve doğru ilaçlama teknikleri ile yaşam alanlarındaki zararlı haşereler ile mücadele daha pratik ve sağlıklı yapılmaktadır. Ev ilaçlama ve işyeri ilaçlaması için kullanan böcek ilacı uzman ekiplerimiz tarafından birinci öncelik olarak tercih edilmektedir. Böcek ilaçlama etkisi ne kadar sürer? Kaç gün evde ıslak temizlik yapılmaz detaylıca ilaçlama servisleri müşteriye bilgilendirme yaparak daha etkili sonuç almalarını sağlamalıdır.
Böcekler Hastalık Potansiyeli Taşırlar
Yaşamlarını milyonlarca yıldır her türlü iklim şartlarına ve çevresel faktörlere rağmen sürdüren haşereler, bu süre içerisinde defalarca başkalaşım süreçlerine maruz kalmıştır. Kimileri iklim koşullarında, kimi ise kullanılan böcek öldürücü ve kaçırıcı maddeler nedeni ile daha dayanıklı hale gelmişlerdir.
Örneğin lağımlarda çok sayıda haşere çeşidi yaşar ve kullanılan kimyasal atıkların etkisi ile böceklerin direnç yapıları değişime uğrar. Bu nedenle bilinçli kimyasal ve uygulama yöntemleri kullanmak şarttır. Haşerelere karşı böcek ilaçlaması yeni olan bir uygulama değildir. İnsanlık yüzlerce senedir kullandığı haşere mücadelesi uygulamaları ile zararlı hayvanları bertaraf etme yoluna gitmiştir.
Bu yöntemlerin pek çoğu hem çevrede hem de böceklerde ciddi değişimleri tetiklemiştir. Baş döndürücü bir hızla devam eden haşereleri yok etme serüveni yüzlerce ilacın kullanılması ve çoğunun yasaklanması ile sonuçlanmıştır. Böcekler kanserden, veba ve tifüs gibi pek çok hastalığa sebep olan pis ortamların müdavimleridir.
Kokusuz İlaçlama Yeni Nesil Bir Uygulamadır
Bugün kullanılmaya başlayan böcek ilaçları ve ilaçlama yöntemi ise 20. yüzyılın sonları ve içinde bulunduğumuz asırda giderek yaygınlaşmıştır. Ancak bu yöntem ve ilaçlar, sadece donanımlı ehil ve eğitimli ekipler tarafından yapılmalıdır. Son model teknik ve teknolojik ekipmanlar kullanılarak çevreye ve diğer canlılara zarar vermeyen özellikte uygulama zorunludur.
Ev ilaçlama zararları bilinçsiz kişilerce gelişi güzel uygulamalar sonucu insan sağlığına tehdit oluşturur. Haşere ilaçları, ehil olmayan amatör kişiler tarafından kullanıldığı zaman yarardan çok zarar verme ihtimalini ortaya çıkarır. Özellikle menşei ve içeriği belli olmayan kimyasallar kullanılması, insanlar ile diğer canlıların ciddi anlamda tehdit ile yüz yüze kalmasına sebep olur.
Kokusuz ilaçlarla, biyosidal ürünlerle yapılan uygulamalarda genellikle ortam terki gerekmez. Kokusuz ilaçlar sağlık bakanlığı onaylıdır ve basit tedbirler aldığınızda sağlığınızla böcek ilaçlarının zararları ile sorun yaşamanız söz konusu olmaz. Kalabalık ortamlar ile yaşlı ve bebek olan mekanlarda kokusuz ilaçlama ile jel böcek ilaçlama çok daha rahatlık sağlar.
Kokusuz İlaçlar Nasıl hazırlanır?
Kokusuz ilaçlar yoğun kıvamda ve konsantre bir özelliktedir. İster sıvı spreyli ilaçlama olsun, iste sisleme ulv cihazı ile uygulansın su bazlı içeriğe sahiptir. Kokusuz böcek ilacı şebeke suyu ile hazırlanıp böcek ilacının aktif maddesi iyice suyla karıştırılıp ilaçlama yöntemine göre püskürtme ve sisleme şekilde uygulanır.
Kokusuz ilaçlar, hedef haşerenin cinsine, yoğunluğuna, mekandaki böcek yuvalarının varlığına göre uygulanmaktadır. Sisleme yöntemde evi terk etmeniz gerekir. Ayrıca birden fazla karışım ilaçlarda evi terk etmeniz gerekebilir. Kokusuz ilaçlar ismi kokusuz diye bilinçsizce asla uygulanamaz. Kokusuz haşere ilacı da diğer ilaçlar gibi kesinlikle gıda maddesine temas etmemelidir.
İlaçlama ekibinden mutlaka ilaçlama hakkında bilgi alınmalı dolap içerine ve çekmecelere haşere ilacı sıkılacaksa mutlaka gıdalar kaldırılıp muhafaza altına alınmalıdır. Kokusuz böcek ilaçları tüm haşerelere karşı etkili değildir. Haşereleri hedefleyerek üretilmiş kokusuz ilaçların kullanılması ve doğru yöntem belirlenmesi tavsiye edilir.
Karışım İlaçlar Neden Risklidir?
Bazı aç gözlü firmalar, ucuz olduğu için daha ucuz fiyat verip daha çok kar elde etmek için, basit ve yasak içerikli ilaçları tercih edebilir. Kokulu ilaçlama için kullanılan haşere kimyasalları tarım ilacı içeren yasak kimyasallardan olmamalıdır. İnsan yaşayan ortama tarım ilacı kullanmak oldukça sakıncalıdır bu nedenle karışım kokusuz ilaçlar ile az kokulu böcek ilaçları elde etmek gerekir.
Tarım ilaçları günlerce hatta haftalarca mekandan kokusu çıkmayan, evde leke ve ciddi tahribata yol açan özelliktedir. İlaçlama servisleri, Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı halk sağlığı ilaçları ile ilaçlama servisi vermelidir. Teknisyenlerinin Sağlık Bakanlığı’ndan biyosidal ürün uygulayıcı eğitimli işinde uzman kişiler olması güvenli bir ilaçlama için şarttır.
Kullanılan ilaçların, biyosidal ürün olması ve evin içindeki cihazlara yada mobilyalara kesinlikle zarar vermemesi gerekmektedir. Haşere ilaçlama ciddi bir iştir. Müşteri memnuniyeti tam ve güven veren ilaçlama şirketleri ile çalışmak her zaman size artı bir avantaj sağlayacaktır. İşinin uzmanı ekipler en yüksek güvenliği sağlamakta uzman olup olası zehirlenmelere karşı önceden tedbir aldırır.
Kokusuz İlaç Zehirlemeye Neden Olur Mu?
Kokusuz ilaçlama esnasında açıkta kalan tabak tencere gibi mutfak eşyalarının mutlaka yıkanması gerekir. Çünkü kokusuz bile olsa böcek ilacı kimyasal içerikte olduğu için zehirlenme potansiyeli barındırır. Kokusuz ilaçlama sanılanın aksine doğru ilaçlar kullanılarak uygulama yapıldığı zaman etkili bir ilaçlama yöntemidir.
Kokusuz ilaçlama insanların toplu kullanım alanlarında uygulanacak en doğru ilaçlama yöntemlerinin ilk sırasında yer alır. Etkili olması için birden fazla kokusuz ilacın bir arada kullanılması avantajdır. Gerekli önlemler alındıktan sonra, kokusuz ilacın cinsine göre uygulama yapılan ortamlara girilebilir.
Fakat kokusuz ilaçlamada ilaçlar gıdalara temas ederse gıdaları bozar ve insanlar için tehlike nedeni olabilir. Evde evcil hayvan varsa gerekli önlem alınmalı ve ilaç kuruyana kadar evcil hayvanların yalamaması için alandan uzak tutulması gerekir. Aksi takdirde bu ilaçlar hayvanları zehirler. Dilerseniz bir kaç madde halinde kokusuz ilaçlama ve sonrasında yapılması gerekenlere değinelim.
Kokusuz İlaçlama Sonrası Ev Havalandırılmalı Mı?
İnsanların yaşadığı alanlar mutlaka hijyenik ve havası yenilenmiş olmak zorundadır. İster ilaçlama yaptırılasın, ister normal günlerde her gün mutlaka belli saatlerde evin içi havalandırmalıdır. Kokusuz ilaçlar ile yapılan ilaçlama sonrası mutlaka evlerimizi ve ilaçlanan alanı belli bir süre havalandırmada fayda vardır.
İlaç uygulanırken kullanılan ilaçlama şekline göre ilaç aktif maddesi havayla temas eder bu ise astım hastası ve nefes yolu problemi olan insanları rahatsız eder. Kokusuz ilaçlar su içerikli olup su karışımı ile hazırlanan hiç kokusu olmayan yada az kokulu ilaçlardır. Bu ilaçları her zaman ve her mekâna uygulayabiliriz.
Ancak birden fazla kokusuz böcek ilacının etkisi daha yoğun olacağı için rahatsız eder. Kokusuz ilaçlama için kullanılan ilaçlar mutlaka ruhsatlı olmalıdır. Zaten yasal olmayan ilaçların satışı ve ülkeye sokulması yasaklanmıştır. Kokusuz ilaçlama esnasında camlar açık bırakılmalı şayet sisleme cihazı ile yapılmışsa ev bir saat terk edilip yarım saat havalandırılmalıdır.
Spreyli İlaçlama Esnasında Tedbir Gerekir Mi?
Kokusuz ilaçlama yapılırken dikkatli olmak gerekir. Kesinlikle gıda maddelerine temas etmemesi önemlidir. Bu ilaçlar kokusuz diye aldatıcı olmasın kesinlikle diğer ilaçlar gibi içerdiği aktif böcek öldürücü maddeler insanı zehirleme potansiyeli taşır. Evde kokusuz ilaçlama yapılırken kesinlikle üzerine ilaç temas eden gıda maddelerini bozar ve ilaç temas eden gıdalar kesinlikle atılmalıdır.
Eğer ilaçlı gıdalar tüketilirse zehirlenmeler ve hatta ölümle sonuçlanan acı durumlar yaşanabilir. Kokusuz ilaçlama yapılmadan önce ve yapıldıktan sonra bazı tekbirler almak çok daha güvenli ve sorunsuz ilaçlama için faydalı olacaktır. Kokusuz ilaçlama evdeki her türlü böcek için kullanılabilir ancak bazı haşereler çok dirençli olduğu için sadece bir ilaç asla yeterli olmaz.
Kertenkele, toz akarı, pire ve tahta kurusu gibi çok zor ölen haşereler için spreyli ilaçlama şeklinde kokusuz ilaçlar pek önerilmez. Bu tür çok dirençli haşereler için mutlaka az kokulu ilaç takviyesi yapılmalı birden fazla ilacın karışımı ile özel içerikli uygulama yapılmalıdır. Birinci sınıf uygulamalar etkili ilaç seçimi ile mümkündür.
Kokusuz İlaçlama İçin En Çok Sorulanlar
1 – Kokusuz İlaçlar Tehlikelimi?
Spreyli sıvı ilaçlama esnasında solunmasında herhangi bir şekilde zararları yoktur. Fakat kokusuz ilaçlamada ilaçlar gıdalara temas ederse mutlaka gıdalar atılmalı kesinlikle tüketilmemelidir. Ancak buharlama yöntem olarak bilinen uygulama esnasında kesinlikle kapalı mekanda durulması tehlikeye neden olur.
2 – Kokusuz İlaçlamada Alanı Kapatmak Gerekir Mi?
Kokusuz ilaçlamada kesinlikle ortamınızı terk etmenize gerek yoktur. Çünkü kokusuz ilaçlamada insanlar ilaçları solursa herhangi bir etki yapmaz. Ancak bu sıvı püskürtme yöntem için geçerlidir. Az kokulu karışım ilaçlar ve sisleme yöntem için mutlaka kapalı alanın bir saat kapatılması ve daha sonra bir saat kadar mekanın havalandırılması gerekir.
3 – Kokusuz Böcek İlaçları Nasıl Uygulanır?
Kokusuz ilaçlar su bazlı konsantre ve iyice seyreltilmesi gereken halk sağlığı ilaçlarıdır. Bu
ilaçların günün herhangi bir saatinde kullanılmasında herhangi bir sakınca yoktur. Oteller, iş yerleri, apartman ve daireler, fabrika ve sitelerde kolaylıkla uygulanır. Böcek türü ve yoğunluğuna göre uygulanması gerekir. Hem spreyli ilaçlama şeklinde hem de ulv cihazı yardımı ile dumanlama şeklinde uygulanır.
4 – Kokusuz İlaçlama Sonrası Neler Yapılır?
Kokusuz ilaçlama sonrası mutfaktaki eşyalarınız yıkamalısınız Şayet mutfakta çelmece ve tezgah üzerine ilaç sıkılmamışsa yıkamaya gerek yoktur. Sisleme yöntemle evde ilaçlama yapılmışsa evler temizlenmelidir. Sırt pompası yardımı ile püskürtme şekilde ilaçlama yapılmışsa asla dip bucak yerler temizlenmemelidir.
5 – Kokusuz Yöntemin Özellikleri Nelerdir?
Bu yöntem uygulanırken ilacın insanlara ve gıda maddelerine temas etmesi önlenmelidir. Bu nedenle bu işlemin profesyonel firmalarca yapılması ve azami hassasiyet gösterilmesi gerekir. Teknik olarak, sırt pompasına ilaç ve su doldurularak iyice karıştırılıp yapılmaktadır. Buna spreyli ilaçlama adı verilir. Ancak elektrikli ulv cihazı yardımı ile de uygulanır. Uzun süre kalıcı etkisi vardır ve bu nedenle bir hafta ıslak temizlik yapmamak gerekir.
6 – Kokusuz İlaçlamanın Avantajları Nelerdir?
Genellikle toplu kullanım alanlarının ve işletmelerin ilaçlanmasında kullanılır. Kokusuz ilaçlar, özel olarak üretilmiş bileşenleri ile mekânda bulunan insanlara zarar vermezler. Bu nedenle mekânlarınızda kokusuz ilaçlama yapılırken, çalışmaya devam edebilirsiniz.
Ortamda bulunan ve kişilerin kullandığı kişisel eşyalar bir poşetle muhafaza edilebilir. Bu şekilde sonrasında yıkamaya gerek kalmaz. Herhangi bir kokusu yoktur ancak burada böcek çeşidine göre yapılan uygulama belirleyici olur.
Kokusuz İlaç Hangi Haşerelere Yapılır?
Bu uygulama genellikle sinek, hamam böceği, gümüş böceği, kalorifer böceği, karafatma böceği, örümcek, güve, karınca gibi haşereler üzerinde etkili olur. haşerelerin özelliğinden anlaşılacağı gibi kokusuz ilaç tekniği genel olarak hamam böceği familyasında yer alan böceklere karşı etkilidir.
Zor kontrol edilen böcek çeşitleri için az kokulu ve karışım ilaçlar kullanılması gerekir. Bunlar pire, akrep, tahta kurusu, toz böceği, beyaz nem böceği, tahta kurdu gibi dirençli haşerelerdir. Bahçe ve bina çevrelerinde daha çok kokulu ilaç ve az kokulu karışım ilaçlar tercih edilebilir. Zirai ilaçlar kapalı mekanlarda kullanılması yasak olan ilaçlar arasındadır.
Çıyan, akrep, kertenkele, pire gibi zor imha olan türler için kokusuz ilaçların yerine karışım ilaç kullanmak daha etkilidir. İşyeri ilaçlama ve ev ilaçlamasında zahmetsiz uygulamalar içinde jel böcek yemi ve sıvı kokusuz ilaçlar sıkça kullanılmaktadır. Böcekler ile mücadele için kaliteli ilaç kullanmak ve bilinçli mücadele vermek zorunluluktur.
Kokusuz Uygulamada Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kokusuz ilaçlama sonrasında açık ve görünen yerlerde temizlik yapılmasında sakınca yoktur. Ancak evin özellikle kapı çevreleri, fırın ve buzdolaplarının arkaları, parke kenarları ve dolap altları 15 gün boyunca ıslak temizlik şeklinde silinmemelidir. İlacın tesirinin bu bölgelerde devam etmesi için bu duruma azami dikkat edilmesinde fayda vardır.
Çünkü haşereler daha çok bu bölgelerde ve diğer kuytu alanlarda yuvalanır ve yumurta bırakır. Buralarda ilacın uzun süre kalıcı etkisinin kalması için hemen temizlik yapılmamalıdır. İstanbul Böcek İlaçlama olarak sıvı spreyli ilaçlama ve sisleme yöntemde en iyi böcek ilacı ve ekipmanları kullanıyoruz. Dolap içleri ve beyaz eşyaların motor bölümlerinde böcekler zaman, zaman yuvalanır.
Buralara ilaç uygulanacağı zaman ilaç bulaşma riski olan gıdaların mutlaka kapatılması ve kaldırılması gerekir. İster kokusuz ilaçlama, ister az kokulu uygulama olsun mutlaka gerekli tedbirler alındıktan sonra yapılmalıdır. Amatörce bir anlayışla ev ilaçlama yapmaya kalkma zehirlenme riskleri yaşanmasına sebep olur.