Kokusuz İlaçlamanın Faydası başta sağlık yönünden olup, pratik ve zahmetsizdir. Kokusuz böcek ilaçlama uygulanmasının evin kapatılmasına gerek olmadan ilaçlama yapılması ile tercih edilmektedir. Kokusuz ilaçlar günlük hayatınıza kısıtlama getirmeden, mekanı terk etmeden yaşlı ve bebeklere zararsız kokusu olmayan böcek ilaçlardır. Böcek ilaçlama için kullanılan bu ilaçlar sağlık bakanlığı onaylı, halk sağlığı ilaçları olup kesinlikle insan sağlığı açısından risk içermeyen ilaçlar olarak dikkat çeker.
Kokusuz ilaçlama sadece belirli haşere türleri için kullanılmakta olup zor ölen kimi böcek çeşitleri üzerinde etkisi zayıf kaldığı için pek tercih edilmemektedir. Kokusuz ilaçlar su bazlı hazırlanıp buharlama veya sisleme yöntemi ile uygulandığı gibi sırt pompası kullanılarak ta uygulanmaktadır. Ancak buharlı ilaçlama makinesi ilacın aktif maddesini havaya karıştırdığı için kısa bir süre mekan kapatılır. Kokusuz ilaçlama mekanik olarak püskürtme ve ıslama yöntemle yapılır ise mekan kapalı tutulmaz ve camların açık olmasında sakınca yoktur.
Kokusuz İlaçlama Yöntemlerinin Farkı
Ancak sisleme ilaçlama cihazı ile yapılması durumunda camlar kapatılmalı ve en az yarım saat içeriden uzak durup daha sonra bir yarım saat kadar ev havalandırılarak içeride gerekli temizlik yapıldıktan sonra günlük yaşama devam edilebilir. Kokusuz ilaç uygulanırken diğer kokulu ilaçlar gibi kesinlikle gıda maddesine temas edilmesi önlenmelidir. İlaçlama teknisyeni mutlaka ilaçlama hakkında bilgi vermeli ve ilaçlama öncesinde gerekli önlem alınarak ilaçlama sonrası ne gibi tedbirler alınacağı ve temizlik aşaması hakkında müşteriye her türlü bilgi eksiksiz aktarılmalıdır.
Kokusuz ilaçlar ile yapılan uygulama her haşere türü üzerinde etki göstermez. Pire, tahta kurdu ve tahtakurusu için kullanılmaz. Kokusuz ilaçlama hangi böceklere etkisiz kalır? Öncelikle uygulanacak böcek ilacı çeşidi ne olursa olsun mutlaka kullanılacak ilaçlar ziraat mühendisi kontrolünde ve uzman kişiler tarafından doğru oranda en etkili aktif bileşenler ile hazırlanmalıdır. Kokusuz ilaçlama öncesi kapatılmayan ve açıkta kalan tabak ve tencere gibi mutfak eşyalarının mutlaka yıkanması ve ilacın insanı etkilememesi için gerekli tedbirler alınmalıdır.
Tüm Mekanlarda Uygulanan Yöntem
Kokusuz ilaçlama sıvı püskürtme şeklinde ve sisleme makinesi ile rahatlıkla uygulanmaktadır. Kokusuz ilaçlama şekilleri, ofis, daire, otel, fabrika, hastahane, restoran gibi yerlerde çalışma saatlerinizde de mekanik olarak uygulanabilir. Kokusuz ilaçlar isminin aksine zayıf özellikli değil kalıcı etkileri uzun süren özellikte olup ani öldürücü etkisi zayıftır. Böcekler yalama ve temas yolu ile ölmekte bu bazı zor ölen böcekler için tavsiye edilmemektedir. Ancak hemen sonuç vermeyeceği için bir hafta 10 gün gibi beklemek yerinde olur.
Kokusuz ilaçlama insanların toplu kullanım alanları olan ofis, apartman, otel, restoran benzeri kalabalık alanlar için önerilir. İnsanların işletme ve mekanlarını kapatmadan uygulanacak en doğru ilaçlama yöntemlerinin başında jel ilaçlama ile kokusuz böcek ilaçlama gelmektedir. İlaçlama servisi kokusuz ilaçlar ve kokulu ilaçlar konusunda deneyimli olmak zorundadır. Örneğin kertenkele, beyaz toz böcekleri, tahtakurusu, ağaç kurdu, pire, ve beyaz nem böcekleri kokusuz ilaçlar kullanılarak asla önlenemez.
Kokusuz İlaçların Özellikleri
Profesyonel içerikte hazırlanmış güçlü böcek öldürücü aktif maddeler içeren yasal haşere ilaçları kullanılarak zor ölen böcekler imha edilmelidir. İlaçlama servisleri ruhsatlı çalışma izni, kalifiye personel bulundurmalı garantili ilaçlama hizmeti verilmesi gereken böcek şikayetlerinde müşterilerine en etkili çözümleri sunup onların şikayetlerine kalıcı çözümler getirmelidir. Kokusuz İlaçlama Nasıl Yapılır? Kokusuz haşere ilaçları insan sağlığına zararsız içerikte sentetik özellikli kimyasal maddelerdir.
Kokulu ilaçlar ile farkı ortama uygulandıktan sonra etrafta yakıcı etki bırakmayıp koku yayma özelliğinin en düşük seviyede kalmasıdır. Hamam böceği, gümüş böceği, akrep, sinek, güve, karınca benzeri haşereler için uygulanan kokusuz ilaçlama şekli uygulandıktan sonra bir hafta kadar ıslak temizlik yapılmamalıdır. Şayet kenar köşelere spreyleme şeklinde uygulanırsa temizlik yapmak ilacın etkinliğini kaybetmesine yol açar. Ancak sisleme yöntem ile kokusuz ilaçlama yapılırsa mutfak eşyaları ve evde temizlik yapılması gerekir.
Kokusuz İlaçlamada Etki Süresi
Kokusuz ilaçlar kalıcı özellikli olup böcekler ani şekilde ölmezler. Bu nedenle bazı insanlar kokusuz ilaçlamadan sonra evde böcek görünce hemen arayıp ilaçlama başarısız oldu der. Aslında kokusuz ilaç yavaş ve kalıcı şekilde etkisi olan ilaçtır. Kokusuz ilaçlama talep eden insanların bilmesi gereken kokusuz ilaçların özellikleri ani etkili bir böcek ilaçlama olmadığıdır. Evin kenar ve köşelerine yapılan ilaçlama sonrası böceklerin buralarda kalıcı olan ilaçla teması ve yalaması sonucu ilacı bünyesine alarak yuvalarında ve diğer bölgelerde düşüp ölürler.
İlaçlama yapıldıktan hemen sonra çok az sayıda böcek ölüsü görmek normaldir. Zira böceklere tam olarak etki etmesi 15 gün kadar zaman alacaktır. İlaçlama teknikleri bilinerek hizmet talep edilmelidir. Ayrıca kokusuz ilaçların etkisiz olacağı böceklere karşı kokusuz ilaçlama yaptırmak başarısız olacağı için kesinlikle uzak durulmalıdır. Atlas Türk böcek ilaçlama şirketi jel ilaçlama, kokusuz ilaçlama ve kokulu ilaçlama uygulamalarında müşterileri bilgilendirip, etkin olduğu haşereler için ilaçlama şekli yaptırmalarına olanak sağlıyoruz. İlaçlama Servisleri Ve Önemi yazımızı okumalısınız.