0 530 667 01 19

Sinek İlaçlama

İstanbul Böcek İlaçlama Firması: 0 530 667 01 19

Sinek İlaçlama ortamda bulunan hastalık taşıyıcısı sinekleri yok etmek için önemlidir. İlaçlama genel haşere türleri için değişik ilaçlama teknikleri kullanılarak uygulanan bir hizmettir. Sinek çeşitleri arasında tatarcık sineği ve sivri sinekler en tehlikeli sinekler olup bu sinekler ile mücadele şarttır. Hastalık taşıyıcısı sinekler olan bu sinek çeşitleri insan kanı emerek beslenme özelliğinde sahiplerdir. Mikroorganizmaları bünyesinde barındıran, taşıyan, çevre ve insan sağlığını tehdit eden zararlı sinekler sağlık açısından potansiyel tehlikedir.

Hastalık yayan ve insanların yaşadıkları yerleri yaşanmaz hale getiren tüm canlılara verilen genel bir isim olan vektörler ile bilinçli mücadele şarttır. İstanbul’un genelinde Astek ilaçlama firması olarak, sivrisinek, karasinek, hamam böceği, kemirgen ( fare, sıçan ),tahtakurusu, pire, bit gibi insan sağlığını tehdit eden her türlü zararlı haşere ve kemirgenler ile ilaçlama yaparak mücadele ediyoruz. Vektörle Mücadele, olarak bilinen zararlı haşere ve kemirgen mücadelesi, bilinçli olarak yapılmalıdır.

Sinekler Hakkında

Dünya genelinde yaklaşık olarak 177 familya da toplanan 120 000 sinek türü bulunur. Türkiye’de ise 63 familya ve 1170’den fazla sinek türü mevcuttur. Karasinekler, kanatlı ve uçkun böceklerin içinde, uçma konusunda en yetenekli haşere olarak dikkat çeker. Karasinekler arka kanatlarının değişimini sağlayan Halter adı verilen denge organı sayesinde en üstün uçma yeteneğine sahip canlılardır. Bu uçma yeteneği diğer hiçbir böcekte bu kadar gelişmiş özelliğe sahip bulunmamaktadır.

Karasinekler adeta Hava Akrobatı gibi muazzam bir hareket kabiliyetine sahiptir. Karasinek her çeşit gıda artığı ve çöp ile besle. Karasinekler ortalama 3 km. uçabilirler. Bu uçma yetenekleri ile insanların yaşadığı her yeri istila edebilir, insanların yaşadığı her yere gelebilirler. Karasinekler gıda artıkları ve çöple beslendikleri için bu özellikte ortamları bırakmamak gerekir. Hastalık taşıyıcısı vektörler olarak tehlike saçarlar. Vücutlarına yapışan bir çok hastalık mikrobunu kondukları ve dokundukları gıda ve canlılara bulaştırırlar.

Sinekler İle Mücadele

Dünyada kullanılan en gelişmiş bilimsel entegre (Fiziksel, Biyolojik, Kültürel, Kimyasal), mücadele yöntemleriyle yapılmaktadır. Bu konuda hizmet veren kamu kurumları ve özel ilaçlama şirketleri özellikle yaz aylarında çok fazla servis hizmeti vermektedir. Sinek İlaçlama uçan haşerelerin ortadan kaldırılması için büyük öneme sahiptir. Kullanılan böcek ilaçları insana ve doğaya saygılı diğer canlılara zarar vermeyen, Dünya Sağlık Örgütünün tavsiye ettiği ve Sağlık Bakanlığından ruhsatlı ilaçlar olmak zorundadır.

Sadece haşerelerin imhasına yönelik olarak kullanılmayan haşere mücadele ilaçları çevre sağlığı için zaman, zaman açık alanlarda kullanıldığı için bitki ve yeşil alanları koruyan içerikte olmalıdır. Sinek İlaçlama Servisi olarak, sinekler ile mücadele ederken amacımız bu canlıların tamamen imhası ve doğadan yok edilmesine yönelik değildir. İlaçlama servisi bireysel olmadığı gibi sadece yaşam alanlarında insanlara sinek ve böceklerin sıkıntı vermesini önlemek için yapılmaktadır.

Zararlı Sinekler Nasıl Yok Edilir?

Apartman, site ve daire içlerinde yaşanan tatarcık sineği, kara sinek, sivrisinek ve çöp sineklerinin imhası için kokusuz ve kokulu içerikte sinek ilaçlarını kullanmaktayız. Zaten böcek ve Sinek İlaçlama Hizmetleri bunların kökünü kurutmaya yönelik değil salgın hastalık oluşturmayacak şekilde kontrol altında tutulmaları ve yaşam alanlarından arındırılmaları için yapılır. Yaz aylarında açık ve kapalı alanlarda ergin sivrisineklere karşı Ulv yöntemiyle gece sokak ilaçlaması yapılır. İlaçlamaları yapan belediye sinek ilaçlama servisleridir.

Sokak ilaçlama çalışmaları ile halkın genel sağlığını korumak için sinek ve sivrisinek ilaçlama hizmetleri verir. Zararlı vektörlerle mücadelede fiziksel, biyolojik ve kimyasal yöntemler kullanılarak yapılmaktadır. Ancak çokta bilinçli olunmasa bile en önemli mücadele şekli kültürel yani alınacak önlemler sayesinde zararlıların çoğalmasını önlemek olmalıdır. Ağzı açık bırakılan bir bidondaki su ya da saksınızın altındaki tabakta biriken suyun, açıkta bırakılan besin yada çöp birikintilerinin birer üreme kaynağı olduğu insanlar tarafından bilinmelidir.

Sineklerin Üremesini Önleme

Sineklerin ürediği alanların düzenli olarak ilaçlanması sinekler ile mücadele açısından büyük önem taşır. Çöplük alanlar, sazlık bölgeler, su birikintileri, binaların zeminlerinde bulunan su kuyuları gibi çeşitli bölgeler sivri sinek oluşmasında önemli etkenlerdir. Ayrıca lağım kanalları ve atık su giderlerinde bulunan sızıntılar tatarcık sineği oluşmasına sebep olmaktadır. Sineklerden korunmak için bilinçli mücadele şart olup sinek ilaçlama firmalarından ilaçlama desteği almak gerekir.

Sinekler nasıl yok edilir? Sinek İlaçlama Şekilleri Nedir? diyenlerin sisleme ve püskürtme yöntem kullanılarak sinek ilaçlaması yapıldığını bildiklerini düşünüyoruz. Sineklerden kurtulmak için ilaçlama kadar önleyici tedbirleri uygulamak hayli yardımcı olur. Kısaca sinekler hakkında bilgi verelim. Sinek, iki kanatlılar ya da çift kanatlılar (diptera) denen böcek takımından eklem bacaklıların ortak adına verilen bir isimdir. İki kanatlılar takımında yer alan sinekler arasında sivrisinek, tatarcık ve karasinek adıyla ön plana çıkarlar.

Sineklerin Zararları Ve Önleme Yolları

Karasinekler her 5 dakikada bir dışkı yaptığı için son derece pistir. Vücutlarına yapışmış halde ve dışkılarının içeriğinde bulunan diyare, dizanteri, hepatit, çocuk felci, gıda zehirlenmeleri, salmonelloz, verem gibi hastalıkları insanlara kolayca bulaştırırlar. Karasinekler ortalama olarak 2 ile 3 hafta arası bir ömür sürerler. Karasinek yılda 8 ile 10 kere yumurtlar. Bir yılda ortalama 250 milyar sinek oluşabildiği düşünülürse sineklerin zararları daha iyi anlaşılır. Sivrisinek, çift kanatlılar takımının Culicidae familyasından kan emici zararlı böceklerin ortak adıdır.

Kan emmek için yaklaşırken vızıltılı sesleriyle kolayca tanınan, ince uzun bacaklı narin böceklerdir. Sivrisinekler kan taşıdıkları için hastalık bulaştırma riskleri her zaman vardır. Örneğin sarı humma, fil hastalığı ya da sıtma gibi parazit hastalıklarını taşıyabilirler. Belediye böcek ilaçlama ekipleri ve ilaçlama şirketleri tarafından sivrisineklerle mücadele için kimyasal ve fiziksel pek çok metot kullanılmaktadır. Ancak çok basit ve hızlı üremeleri nedeniyle etkin bir mücadele ile sineklerin imhası mümkün olacağı için Sinek İlaçlama şarttır. Bit İlaçlama yazımızı okumalısınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir